Luchtsnelheid en flow

1-8 van 8

Het meten van flow gebeurt op heel veel plaatsten binnen de gebouwautomatisering. De meest voorkomende toepassing zijn het meten van flow in luchtkanalen, (drink)waterleidingen en CV-installaties. De luchthoeveelheid in luchtbehandelingssystemen is van belang voor de verversinggraad van de lucht. Voor drinkwater is de flowmeting noodzakelijk om het waterverbruik vast te stellen. In CV-installaties en koelsystemen is het meer van belang om vast te stellen of er wel of geen flow is om de werking van een pomp te bewaken.

Dwyer Instruments

Dwyer zelfmiddelende flowsensor serie PAFS-1000

SKU 2019925
De PAFS serie zijn eenvoudige middelende flowsensoren voor ventilatiekanalen. De PAFS werkt op hetzelfde principe als een pitotbuis en geeft een gemiddelde van de luchtsnelheid over de lengte van de flowsensor. De middelende flowsensoren kunnen op drukverschiltransmitters, zoals bijvoorbeeld de MagneSense serie, worden aangesloten.

Vanaf € 18,00
Dwyer Instruments

Flowschakelaar voor koel- en verwarmingssystemen serie FS-2

SKU 2019470
De FS2 serie is een vaanschakelaar voor flowdetectie in waterleidingen. Deze flowschakelaars kunnen onder andere worden gebruikt als flowbewaking van koelsystemen en CV-installaties in de gebouwautomatisering. Met de vaanschakelaar kan worden getecteerd of er wel of geen flow is in een waterleiding en daarme de werking van een pomp. De FS2 serie heeft een messing draadaansluiting en de vaan is...

Vanaf € 136,00
Produal in Nederland

Produal luchtsnelheidstransmitter serie IVL

SKU 2007121
De IVL serie bestaat uit luchtsnelheidstransmitters voor directe kanaalmontage op het hittedraad principe. De flowsensor zit vast gemonteerd aan de achterzijde van de transmitter, waardoor de transmitter direct op en ventilatiekanaal kan worden gemonteerd. Er zijn uitvoeringen tot 2, tot 10 en tot 20 m/s. Optioneel kan de IVL serie ook worden voorzien van een display.

Vanaf € 140,00
Dwyer Instruments

Dwyer Smart luchtsnelheidstransmitter serie AVUL

SKU 2025122
De Dwyer AVUL serie meet luchtsnelheid en volumestroom in ventilatiekanalen. De AVUL werkt op een hittedraad principe met speciale coating voor een lange levensduur. De AVUL serie heeft uitvoeringen met analoge uitgangen, maar ook uitvoeringen voor Smart Buildings met BACnet of Modbus communicatie.

Vanaf € 322,00
Produal in Nederland

Middelende flowsensoren voor flowmeting in luchtkanalen serie PP

SKU 2025929
De PP serie zelfmiddelende flowsensoren zijn ontworpen voor het meten van het luchtsnelheden in ventilatiekanalen. De PP serie flowsensoren zijn eenvoudig te installeren in bestaande luchtkanalen. De sonde werkt volgens het pitotbuis principe en meet het verschil tussen de totale (dynamische + statische) en statische druk van de luchtstroom. De PP sensor middelt de luchtsnelheid over verschille...

Vanaf € 54,00
Produal in Nederland

Flowtransmitter met externe sensor voor ventilatielkanalen serie IVLJ

SKU 2009890
De IVLJ serie flowtransmitters meten de luchtsnelheid in ventilatiekanalen met het hittedraad principe. De flowsensor is met 2 meter kabel verbonden aan de transmitter, waardoor de transmitter op een andere plek dan het meetpunt kan worden gemonteerd. Er zijn uitvoeringen tot 2, tot 10 en tot 20 m/s. Optioneel kan de IVLJ serie ook worden voorzien van een display.

Vanaf € 266,00
Produal in Nederland

Produal flowtransmitter met ingebouwde VAV regelaar serie IML

SKU G-00115
De Produal IML serie is gemaakt voor het meten en regelen van luchtvolumes in luchtbehandelingsunits en luchtkanalen. Luchtvolumes worden berekend met behulp van het drukverschil over een meetsectie, of met behulp van de FloXact flowsensoren. Uniek is de ingebouwde regelfunctie die direct een VAV kan aansturen. De IML serie werkt ook gewoon als flowtransmitter voor communicatie met een GBS.

Dwyer luchtsnelheidstransmitter serie AVPT

SKU G-00124

De serie AVPT Pencil Style Air Velocity Transmitter maakt gebruik van thermische meetprincipe voor hoge nauwkeurigheid en stabiele luchtsnelheidsmetingen. Verkrijgbaar in 4 modellen met de volgende meetbereiken 5, 10, 15 en 20 m/s. Uniek is de speciale sensorcoating, waardoor deze ook toepasbaar is in vuilere lucht bijvoorbeeld voor een luchtfilter. Daarnaast is deze voeler toepasbaar van -2...


Prijs op aanvraag