Invloed van aerosolen op de luchtkwaliteit in scholen en kantoren meten

1-2 van 2
Er wordt tegenwoordig steeds meer CO2 gemeten in scholen om daarmee de ventilatie correct aan te sturen. Dit zegt echter helemaal niets over het aantal aerosolen in de lucht die door gebrekkige ventilatie virussen, zoals Covid-19 kunnen verspreiden. Moeten deze aerosolen (deeltjes) ook niet gewoon continu worden gemeten?

Aerosol of aerosolen is een verzamelnaam voor zeer kleine (nano)stofdeeltjes en vloeistofdruppels in de lucht. Deze aerosolen kunnen in theorie virussen bevatten, maar of dit in de praktijk ook echt gebeurt is (nog) niet bewezen. Veel mensen waaronder Maurice de Hond zijn ervan overtuigd dat aerosolen het coronavirus op scholen en kantoren verspreiden. Het RIVM is wat voorzichtiger en wat op concreet bewijs. Wel is er nu een landelijk coördinatieteam voor ventilatie op scholen opgericht door minister Slob van Onderwijs.

Better safe than sorry

Waarom niet uit voorzorg toch deze nanodeeltjes en aerosolen meten. Er zijn immers luchtkwaliteitsmeters die deze aerosolen kunnen detecteren door onder andere de hoeveelheid PM2,5, PM10 en vluchtige organische stoffen te meten. Los van de discussie rond Corona is het voor iedereen beter om in schone lucht te wonen, leren en werken. 

Sysinno multi-sensor voor binnenluchtkwaliteit serie iAeris2

SKU G-00120

De Sysinno iAeris2 is een realtime monitor van meerdere parameters die iets zeggen over de binnenluchtkwaliteit. Deze multi-sensor kan de status van temperatuur, vochtigheid, CO2, CO, fijnstof (PM2,5 en PM10), vluchtige organische stoffen (TVOC), formaldehyde (HCHO) en ozon (O3) tegelijkertijd weergeven. Met de Modbus, WiFi of Bluetooth verbinding kunnen de meetgegevens naar het internet of...


Prijs op aanvraag
SYSINNO

Sysinno multi-sensor voor het meten van binnenluchtkwaliteit serie iAeris1

SKU G-00119

De iAeris1 van Sysinno is een realtime monitor van meerdere parameters die iets zeggen over de binnenluchtkwaliteit. Deze multi-sensor kan de status van temperatuur, vochtigheid, CO2, CO, fijnstof (PM2,5 en PM10), vluchtige organische stoffen (TVOC), formaldehyde (HCHO) en ozon (O3) tegelijkertijd weergeven. Het 7” touchscreen scherm kan de luchtkwaliteit direct weergeven en een eenvoudige e...


Prijs op aanvraag