Snaarbreukdetectie van een ventilator

1-1 van 1

In luchtbehandelingssystemen worden vaak ventilatoren gebruikt die werken met een snaaraandrijving. Het kan door slijtage voorkomen dat een dergelijke snaar breekt. Dan blijft de motor van de ventilator lopen, maar staat de ventilator stil. Om dit te bewaken kan er een drukverschil worden gemeten over de ventilator.

Als een ventilator draait ontstaat er onderdruk aan de ene kant en overdruk aan de andere kant van de ventilator. Als de ventilator stil valt zal ook het drukverschil over de ventilator wegvallen. Hitma levert diverse drukverschilschakelaars en drukverschiltransmitters die een snaarbreuk kunnen detecteren.

Dwyer Instruments

Dwyer low-cost drukverschil schakelaar serie ADPS

SKU 2016729
De Dwyer ADPS serie drukverschilschakelaars zijn ideaal voor filterbewaking of snaarbreukdetectie in luchtbehandelingssystemen. Door de ADPS het drukverschil voor en achter een filter te laten meten kan de vervuiling van het filter worden gedetecteerd. Door de ADPS over een ventilator aan te sluiten detecteert deze of de ventilator nog correct werkt. Bij een snaarbreuk zal het drukverschil over...

Vanaf € 43,00