woensdag 14 februari 2018

Proxima ruimteregelaars, de volgende stap voor Smart & Green Buildings

Teun Mulder
gemiddelde leestijd 1 minuut

De nieuwe Proxima ruimteregelaars van fabrikant Produal zijn de volgende stap in gebouwautomatisering voor slimme en groene gebouwen. De Proxima serie bestaat uit ruimteregelaars voor het individueel regelen van koeling, verwarming, ventilatie en-of verlichting per ruimte.

Smart Buildings

Gebouwautomatisering wordt steeds slimmer. Regelaars verzamelen steeds meer data om beter en efficiënter te kunnen sturen op een gezond binnenklimaat, meer comfort en energiebesparing. De Proxima indivduele ruimteregelaars zetten hierin een volgende stap, doordat de regelaars lokaal meetgegevens verzamelen en hierop regelen. De uitgebreide communicatiemogelijkheden, zoals Modbus en BACnet, zorgen ervoor dat alle data ook beschikbaar is in een bovenliggend gebouwbeheersysteem (GBS).

Produal Proxima ruimteregelaars

Green Buildings

Om als gebouw het stempel Green Building te mogen dragen, is het noodzakelijk om onnodig energieverbruik te voorkomen. De Proxima ruimteregelaars besparen energie door alleen vraaggestuurd de ventilatie, verwarming en koeling te regelen.

Op de ruimteunits kan naast de gebruikelijke temperatuurmeting ook een bewegingssensor, luchtvochtigheidsmeting of CO2-meting worden geïntegreerd. Zo kan er alleen worden verwarmd, gekoeld en geventileerd als de ruimte wordt gebruikt. Met een geïntegreerde CO2 meting kan de ventilatie alleen worden aangestuurd bij een te hoog CO2-gehalte in de ruimte.