Regelingen en thermostaten

In de HVAC gebouwautomatisering worden veel parameters gemeten om hier onder andere de ventilatie, koeling en verwarming goed op te kunnen regelen. Onze ruimteregelaars en thermostaten regelen de temperaturen en ruimtes en luchtkanalen. Thermostaten worden ingezet als vorstbeveiliging en temperatuurbewaking. De ruimteregelaars sturen de verwarming of koeling aan om de ruimtetemperatuur te regelen. Er zijn ook regelaars die naast de temperatuur ook de ventilatie (CO2) en luchtvochtigheid regelen.

Ruimtethermostaten meten de ruimtetemperatuur en vergelijken deze met de daarop ingestelde temperatuur. Als de gemeten temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur, wordt de verwarming ingeschakeld. Als de gemeten temperatuur hoger is wordt de koeling ingeschakeld. Op onze slimme thermostaten kan ook de ventilatie of zonwering worden bediend.

Ruimteregelaars meten de ruimtetemperatuur en vergelijken deze met de ingestelde temperatuur. Als de gemeten temperatuur lager is dan de ingestelde waarde wordt de verwarming proportioneel geregeld (meerdere trappen of 0-10V). Als de gemeten temperatuur hoger is wordt de koeling proportioneel geregeld. Op onze slimme ruimteregelaars kan ook de ventilatie of zonwering worden geregeld.

Ruimtebedieningsunits meten de temperatuur en hierop kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Deze informatie wordt gestuurd naar een externe regelaars of gebouwbeheersysteem. Ze kunnen worden uitgebreid met CO2- of RV-meting.

Externe regelaars zijn universele regelaars die een ruimtebedieningsunit nodig hebben voor de bediening. Hiermee kunnen verwarming, koeling en/of ventilatie lokaal geregeld worden zonder dat daar een complex GBS voor nodig is.