Draadloze sensoren en systemen

1-5 van 5

In de gebouwautomatisering kunnen draadloze sensoren een hoop kosten besparen, doordat er simpelweg minder bekabeling en dus minder manuren nodig zijn. Het is dan wel van belang dat een dergelijk draadloos systeem ook betrouwbaar is. Door het combineren van innovatieve en bewezen draadloze technologieën hebben we inmiddels systemen die net zo betrouwbaar zijn als conventionele bekabelde systemen binnen de gebouwautomatisering.

Fabrikant Produal was een van de eerste spelers in gebouwautomatisering die draadloze sensoren op de markt bracht. De draadloze technologie die door hen is ontwikkeld, is nog steeds functioneel, maar ze hebben nu ook een nieuw systeem op de markt gebracht. Dit nieuwe systeem, Proxima Wireless genoemd, is een veel efficiëntere en nuttigere oplossing dan LoRa of SigFox, bij een gebouw met veel meetpunten.

Proxima® Wireless werkt op de nieuwste 2,4 Ghz low-powered Bleutooth technologie van U-blox, die veel minder energie verbruikt, waardoor batterijen veel langer mee kunnen. Samen met de Lumenradio Mesh-technologie vormt dit dé oplossing voor de toekomst. De gebruiker kan instellingen eenvoudig wijzigen via Bluetooth met zijn of haar eigen mobiele app: Produal MyTool.

Produal in Nederland

Produal draadloos Proxima MESH basisstation serie WBU

SKU 2027439
De Produal WBU is een basisstation voor Proxima MESH draadloze transmitters en modules. Het basisstation kan tot wel 100 draadloze sensoren uitlezen en daarnaast nog 6 universele ingangen. Alle verzamelde informatie kan worden gelezen via Modbus of via de 6 universele uitgangen. De basiseenheid ondersteunt Modbus RTU en Modbus TCP (Ethernet).

Vanaf € 483,00
Produal in Nederland

Produal draadloze CO2 sensor serie WTR24-CO2

SKU 2029010
De Produal WTR-CO2 serie is een draadloze transmitter voor temperatuur, CO2 en optioneel luchtvochtigheid. De behuizing kan worden uitgevoerd in wit of zwart en met of zonder display. Momenteel is er alleen een versie op een externe 24 Vac/dc voeding. De WTR-CO2 sensoren behoren tot het draadloze Proxima MESH systeem en kunnen worden uitgelezen met het WBU draadloze basisstation. Elke WTR zende...

Vanaf € 435,00
Produal in Nederland

Produal draadloze inputmodule serie WTR-IM

SKU 2027440
De Produal WTR-IM is een draadloze inputmodule waarmee externe sensoren op het draadloze Proxima MESH systeem kunnen worden aangesloten. De WTR-IM heeft 3 ingangen voor 0-10V, NTC10 of digitale aan-uit signalen. Deze worden vervolgens draadloos verzonden naar de WBU basisunit. De WTR-IM werkt op een 3,6V batterij, maar kan ook extern met 24 Vac/dc worden gevoed.

Vanaf € 301,00
Wil je zelf zien hoe makkelijk het is om een draadloos Proxima meetsysteem op te zetten? Bekijk dan onderstaand filmpje.