Draadloze sensoren en systemen

1-5 van 5

In de gebouwautomatisering kunnen draadloze sensoren een hoop kosten besparen, doordat er simpelweg minder bekabeling en dus minder manuren nodig zijn. Het is dan wel van belang dat een dergelijk draadloos systeem ook betrouwbaar is. Door het combineren van innovatieve en bewezen draadloze technologieën hebben we inmiddels systemen die net zo betrouwbaar zijn als conventionele bekabelde systemen binnen de gebouwautomatisering.

Fabrikant Produal was een van de eerste spelers in gebouwautomatisering die draadloze sensoren op de markt bracht. De draadloze technologie die door hen is ontwikkeld, is nog steeds functioneel, maar ze hebben nu ook een nieuw systeem op de markt gebracht. Dit nieuwe systeem, Proxima Wireless genoemd, is een veel efficiëntere en nuttigere oplossing dan LoRa of SigFox, bij een gebouw met veel meetpunten.

Proxima® Wireless werkt op de nieuwste 2,4 Ghz low-powered Bleutooth technologie van U-blox, die veel minder energie verbruikt, waardoor batterijen veel langer mee kunnen. Samen met de Lumenradio Mesh-technologie vormt dit dé oplossing voor de toekomst. De gebruiker kan instellingen eenvoudig wijzigen via Bluetooth met zijn of haar eigen mobiele app: Produal MyTool.

Wil je zelf zien hoe makkelijk het is om een draadloos Proxima meetsysteem op te zetten? Bekijk dan onderstaand filmpje.