Condens en lekdetectie

1-5 van 5
In de gebouwautomatisering kunnen condensvorming en lekkage grote schade opleveren. In koelplafonds en andere koelsystemen kan er door temperatuurwisselingen condens ontstaan dat druppelvorming en eventueel lekkage kan veroorzaken. Door de condensvorming vroegtijdig te detecteren kan de koeling worden uitgeschakeld voordat er lekkage ontstaat. Ook bij luchtbehandelingskasten of serverruimtes kan een hoop schade voorkomen worden door meteen een melding te krijgen wanneer er een lekkage ontstaat.
Produal in Nederland

Lekdetectieschakelaar voor wandmontage serie LPH10

SKU 2021516
De LPH10 serie lekdetectieschakelaars detecteren lekkages van koelsystemen en CV-installaties in gebouwen. De LPH10 kan op de wand in een ruimte worden gemonteerd en geeft een alarmcontact wanneer er lekkage wordt gedetecteerd. Naast de doormelding van het contact gaat er ook een lampje branden en klinkt er een audio-signaal. De lekdetectiesensoren kunnen los worden geselecteerd. Zo zijn er uit...

Vanaf € 107,00
Produal in Nederland

Lekdetectiesensoren voor VVK2 en LPH10 serie VVA-VVN

SKU 2026135
De VVA en VVN serie lekdetectiesensoren zijn geschikt voor de LPH10 en VVK2 serie lekdetectieschakelaars. Er zijn verschillende uitvoeringen voor montage op een vloer, of montage onder een waterleiding. Door de sensor onder een koelleiding te monteren kan hiermee ook condensatie worden gedetecteerd.

Vanaf € 41,00
Produal in Nederland

Lekdetectieschakelaar DIN-railmontage serie VVK2

SKU 2026133
De VVK2 serie lekdetectieschakelaars detecteren lekkages van koelsystemen en CV-installaties in gebouwen. De VVK2 kan op een DIN-rail worden gemonteerd en geeft een alarmcontact wanneer er lekkage wordt gedetecteerd. De lekdetectiesensoren kunnen los worden geselecteerd. Zo zijn er uitvoeringen voor vloer en buismontage. Er kunnen meerdere lekdetectiesensoren parallel worden aangesloten.

Vanaf € 118,00
Produal in Nederland

Condensatieschakelaar voor koelsystemen serie KA10

SKU 2026131
De KA10 is een condensatieschakelaar speciaal ontwikkeld voor koelsystemen, zoals koelplafonds. De KA10 heeft een 0-10V uitgang voor het uitlezen van de condensatiegraad op een GBS. Daarnaast heeft de KA10 ook een relais contactuitgang voor koppeling aan de HLS44 serie ruimteregelaars. Zo kan de regeling van de koeling direct worden onderbroken bij het ontstaan van condensatie in het koelsysteem.

Vanaf € 131,00
Produal in Nederland

Condensatiesensor voor koelsystemen serie KEK1

SKU 2024749
De KEK1 is een eenvoudige passieve condensatiesensor. De sensor heeft een weerstanduitgang die bij condensvorming een signaal geeft van ongeveer 10kOhm. De sensor kan worden gekoppeld aan de R102 en RS102 ruimteregelaars. De KEK1 sensor zorgt er dan voor dat de regeling van een koelplafond wordt onderbroken bij vorming van condens op het koelsysteem.

Vanaf € 41,00